Večeras u Sportskoj dvorani Banovići prisutnima se obratila predsjednica kolektiva Jasna Sliško koja je djevojke i trenera srdačno pozdravila u ime Uprave  ŽKK,,RMU BANOVIĆI te u svoje lično ime.

Sve djevojke su na okupu, naglasila je. U sastavu su sve domaće košarkašice i jedna iz Srbije. Imamo 15 naših košarkašica (rođene u Banovićima) od njih su 5 seniorke, odnosno mlađe seniorke, dok je ostalih deset iz omladinskih kategorija našeg kolektiva (od 15-18 godina).

Dvije košarkašice Jovana Marković (Bijeljina) i Milica Zeljković (Banja Luka) su produžile ugovore od prošle sezone. Kao što smo ranije rekli jedino novo ime u našem rosteru je Čarna Prokić (Srbija) djevojka koja igra na poziciji 1 -play maker.

Sa nama je i kondicioni trener Azur Sakić, koji je i prošle godine radio sa našim timom. Čovjek o čijem imenu ne treba mnogo pričati, kondicioni trener muške seniorske reprezentacije BIH, veliki poznavalac svakog sportskog  a posebno košarkškog tijela.

Kao i prošle godine nastavljamo saradnju i pokušat ćemo biti isto tako uspješni kao i prošle. Bazirat ćemo se na prevenciji od povreda i podizanju funkcionalnih sposobnosti i pokušati afirmisati što više mlađih igračica, izjavio je Azur Sakić.

 

Šef stručnog štaba je Slaviša Ožegović, dok će mu desna ruka biti Jasna Sliško, kao pomoćni trener i trener svih djevojaka do 18 godina koje su trenutno u ovom sastavu.

Nakon izvršene prozivke počeli smo sa radom na kondicionoj pripremi. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za izazove u domaćoj i waba ligi. Svim igračicama želim da ih zdravlje posluži u toku priprema i sezone a ostalo se ne brinem, izjavio je Slaviša Ožegović, šef stručnog štaba.

U nastavku ne očekujemo neke teže posljedice, jer su većina njih uglvnom  90% bile u kontinuiranom treningu.

Nakon 2-3 sedmice ukoliko to bude u mogućnosti planiramo odigrati nekoliko prijateljskih mečeva, te u što ljepšem duhu dočekati početak košarkaške sezone 2020./21. koji je planiran za 03.10.2020. godine, dodala je Jasna Sliško.