Prvakinje BiH odigrale su juče posljednju utakmicu u okviru WABA lige na domaćem terenu. Dočekale su viceprvakinje Bugarske i u veoma tijesnoj i zanimljivoj utakmici izgubila 69:75.

Iako su gošće bile favoritkinje u ovoj utakmici, domaće košarkašice su pružile jak otpor i ostavile srce na terenu, pa su na pauzu otišle sa 9 poena prednosti. Gošće su treći period okrenule u svoju korist postigavši 24, naspram 15 poena domaćeg tima, što ih je dovelu u egal na rezultatu 58:58. Iskoristile su trenutke dekoncentracije domaćih i posljednji period su gošće dobile sa samo 6 poena prednosti, koliko je pokazao i semafor na samom kraju utakmice.

Šteta je za nas da smo izgubili utakmicu koju smo većim dijelom igrali jako dobro, ali dobili smo dodatni vjetar u leđa i dozu samopuzdanja za posljednje dvije utakmice koje nas očekuju u Staroj Zagori i u Beogradu. No, šta je tu je, gošćama čestitam na pobjedi i odličnoj igri”, rekao je trener ŽKK RMU Banovići Goran Jurčenko.

U domaćoj ekipi nabolja je bila Maja Šćekić, sa postignutih 16 poena i 8 asistencija, te iskusna Emina Demirović sa 12 poena i 7 skokova.

Kod gošći zablistala je Hristina Ivanova koja je pogodila 22 poena i ukrala 9 lopti ispod koševa.

“Ekipa Banovića je ekipa od koje u naredne dvije sezone možemo očekivati mnogo u WABA ligi i čestitam im na dobroj igri. Ipak, sretan sam da su moje igračice uspjele da ih pobijede, jer bi to značilo ispadanje iz utrke za titulu i play off-a”, rekao je trener Montane Stefan Mihaylov.

Naše prvakinje su slobodne naredno kolo u WABA ligi, a u okviru domaćeg prvenstva, koje ovog vikenda ulazi u drugi dio, na domaćem terenu dočekuju košarkašice Jedinstva.

Foto: INFOBaUM