Derbi 7. kola Premier lige za košarkašice svakako je bio “okršaj” između aktuelnih prvakinja i viceprvakinja BiH. Utakmica između ŽKK RMU Banovići i ŽKK Play Off Ultra odigrana je u Banovićima, a slavile su domaće košarkašice rezultatom 78:65.

Od prvog minuta vodila se žestoka borba za svaku loptu. Iako oslabljen u odnosu na prošlu sezonu, Play Off je pružio odličan otpor favoritkinjama u ovoj utakmici. Prvi period Sarajke su riješile u svoju korist 13:20, dok su Banovićanke uspjele sva tri preostala perioda dobiti s relativno malom koš razlikom. (23-11/ 20-18/ 22-16).

Najbolja u ovom susretu bila je Dušanić sa potignutih 22 poena i 10 skokova, zaoktuživši double double učinak. Među domaćim košarkašicama istakle su se još Musić i Ikanović sa po 12 poena.

U Play Offu zablistala je Azra Alispahić sa 19 poena i čak 15 skokova. Osim Alispahićkinog double double-a, u statistici gošći istakla se i Azinović sa 16 poena.

Ovim susretom završen je dio takmičenja za 2018. godinu. Naredno kolo Prvenstva BiH za košarkašice počinje 19. januara kada Banovićanke idu u goste Čeliku, a Play Off na domaćem terenu dočekuje Rudar Sport.