Susret jedine dvije neporažene ekipe u dosadašnjem dijelu Prvenstva BiH za košarkašice najavljen je iz oba tabora s optimizmom ali i željom i sigurnošću da će score poraza ostaviti na nuli i nakon ove utakmice. Očekivala se jaka i neizvjesna utakmica, ali na parketu u SD Obilićevo su aktuelne prvakinje u potpunosti izdominirale i pokazale da su totalne vladarice ženske.bh košarke.

Rezultat 45:84 i ovih 39 poena razlike u derbiju su vjerovatno i odgovor na pitanje ko će ove godine osvojiti titulu. Banovićanke nemaju konkurenciju u domaćem prvenstvu, što pokazuju i rezultati po periodima igre. Domaće košarkašice nisu uspjele napraviti prednost niti u jednoj četvrtini, iako su u drugoj bile blizu. (9:18, 18:20, 10:27, 8:19).

Među Orlicama najbolju partiju su pružile Dragana Domuzin i Nataša Šobot postigavši po 10 poena.

U pobjedničkoj ekipi Nikolina Zubac je zabilježila double-double učinak sa 24 poena i 10 skokova, a odlična je bila i Danira Musić sa 16 poena.

Trener Jurčenko i u ovoj utakmici priliku je dao svim mladim igračicama, kojima je derbi sigurno bio posebno korisno iskustvo.

Moram priznati da sam u Banja Luku otišao s dozom zabrinutosti za konačan ishod utakmice jer su Orlovi repektabilna ekipa. Kako ja volim reći, lopta je okrugla. Kad postoji jaka želja za pobjedom, sve je moguće, bez obzira protiv koga igrate, a mi smo to dokazali proteklih sezona. Čestitam mojim igračicama na pobjedi i odličnoj igri. Ponosan sam na njih jer su dokazale da im niko nije ravan u bh.ligi“, bez lažne skromnosti rekao je Jurčenko.

Tokom naredne sedmice ŽKK RMU Banovići igra čak 3 utakmice – u srijedu protiv Celja, u petak protiv željezničara i u nedjelju zaostalu utakmicu u okviru WABA lige protiv Montane.