Sinoć je u Banovićima odigrana još jedna utakmica u okviru WABA lige. Domaće košarkašice su dočekale ekipu Celja, a meč je završen rezultatom 59:81.

U prvoj polovini igraj je bila u egalu, igralo se koš za koš pa se i završila rezultatom 30:35. U trećem periodu gošće su uzele stvari u svoje ruke i sa 18 postignutih poena povećale razliku. Banovićanke su imale niz promašaja koji ih je koštao i rezultata od 19:27 u posljednjem peridou. Tu se nagomilala prednost za Celjanke i trijumfovale su sa 22 poena razlike.

Rangle Bassard je u potpunosti izdominirala postigavši 30 poena. Odbrana Banovićanki bila je nemoćna protiv njenog preciznog šuta. Gošće su uspjele ukrasti i 14 lopti, pa je jasno otkud prednost od više od 20 poena.

U domaćem timu najbolja je bila Maja Ščekić sa 13 poena i 4 asistencije. Solidnu partiju su pružile i Danira Musić i Nikolina Zubac sa po 10 poena.

Košarkašice ŽKK RMU Banovići već sutra dočekuju ekipu Željezničara u okviru 10. kola Prvenstva BiH. Utakmica počinje u 17 sati.