Utakmicama juniorskog tima našeg kolektiva i naših sportskih prijatelja ekipe Budućnost Bemax iz Podgorice počela je svečanom dodjelom priznanja i zahvalnica za osobe koje najviše doprinose razvoju ženske košarke u sporta uopće u Banovićima.
Priznanja za veliki doprinos uručena su direktoru kompanije Litvatrans gospodinu Enesu Šabanoviću te poslaniku u Federalnom Parlamentu Bosne i Hercegovine gospođici Elzini Pirić.
Dres te zahvalnice su uručili kapiten seniorskog tima Maida Lačić te predsjednik kolektiva Jasna Sliško.
Lijep provod i dobre utakmice našim gostima poželjela je gospođica Elzina Pirić koja je turnir zvanično otvorila sa riječima dobrodošlice u Banoviće.
Večerašnji ambijent,atmosfera i odlična utakmica samo su jedan od dokaza naših uspjeha.
Na poluvremenu utakmice na teren su izašle jedne od najmlađih selekcija ŽKK,,RMU BANOVIĆI” desetogodišnjakinje koje su briljirale košarkaškim potezima .
Rezultat prve utakmice između ŽKK,,RMU BANOVIĆI”-ŽKK,,Budućnost” Bemax završena je rezultatom 75:70 za naš tim.
Publika koja nam je falila tokom čitave prethodne sezone večeras je mogla uživati.
Popunjena mjesta naše sportske dvorane nakon duže vremena opet su velikom sjaju.
Sutra nas očekuju 3 utakmice i to od 11:00 h kada na teren izlazi juniorski tim Mladog Krajšnika iz Banja Luke protiv ekipe Budućnosti.
Od 13:00 h naše pioniorke ,djevojčice 2007 godište i mlađe sastaju sa svojim vršnjakinjama iz Podgorice.
Od 15:00 h juniorski tim ŽKK,,RMU BANOVIĆI” sastat će se sa ekipom Mladog Krajšnika.
Nakon završetka ovog meča slijedi dodjela pehara kao i nagrada za MPV 1.Međunarodnog turnira za košarkašice u Banovoćima koji je organizovan od strane domaćina povodom Dana Općine Banovići 10.Septembra.