Polufinalni dio završnice Kupa BiH za košarkašice odigran je danas u Banovićima.

Snage su odmjerile ekipe Play Offa i Orlova, a uspješnije su bile Banalučanke. Semafor je na kraju utakmice  pokazao 60:63.

Tokom čitave utakmice bile su u egalu sa Sarajkama, prednost se smjenjivala iz minuta u minut. Košarkašice Aleksandre Mušić su se u 3 minute prije kraja odvojile na 7 razlike prednosti. Play Off je bio na korak do finala, ali su nakon izjednačenja na rezultatu 60:60 posustale i nakon dramatičnog finiša ispratile Orlice u susret s Banovićankama koje su trijumfovale nad Leotarom u drugoj polufinalnoj utakmici.

Ove dvije ekipe “obračunale” su se tri puta ove sezone, a u sva tri puta su Banovićanke bile daleko uspješnije. U polufinalu Kupa BiH nadigrale su mlade Trebinjke i upisale veliku koš razliku od 45 poena. Rezultatom 93:48 završena je utakmica u kojoj je Goran Jurčenko nastavio praksu da mladim igračicama daje minutažu i priliku da steknu iskustvo u važnim utakmicama.

Kod Banovićanki, nakon nekoliko utakmica, probudila se kapitenica Lačić i postigla 15 poena, dodavši i 5 skokova. Standardno dobra bila je i Dušanić koja je upisala 14 poena.

Orlice i Banovićanke sutra igraju finalnu utakmicu koja će iznjedriti novog, ili pak starog-novog osvajača Kupa BiH. Susret se igra od 17 sati u SKC Banovići.

Predsjednik KS BiH Mirza Teletović i legenda bh.ženske košarke Razija Mujanović, te članovi KS BiH najavili su svoj dolazak na ovu važnu utakmicu.