O KLUBU

 

Od katastrofalnih neuspjeha do vrha BiH košarke!

 

Za nepune četiri i po decenije postojanja, kroz naš klub je prošlo stotine djevojčica i djevojaka. Neke su samo prošle kroz ovu priču, a neke su se zadržale godinama, odrastale s košarkaškom loptom, gradile sportski lifestyle i na kraju ili odlazile u veće klubove u državi, regionu i Europi ili se opraštale od košarke sa suzama u očima.
 
 
 
Od sredine 90-tih, do dana današnjeg, svake sezone igrali smo u društvu najboljih timova. Bilo je sezona kada smo se borili za opstanak i kada su drugi timovi u utakmicama sa nama popravljali svoju koš razliku, sezona kada smo se lavovski borili, a nismo imali snage za uspjehe, a doživjeli smo i da sjednemo na sam tron bh. ženske košarke. Mi smo jedna šarolika sportska priča s tradicijom, priča koja bez obzira na sve zaplete i rasplete i dalje traje.
 
 
Da su zavoljele košarku i igrale u trenutno najboljem ženskom košarkaškom timu u Bosni i Hercegovini mogu se pohvaliti mnoge košarkašice sa naših prostora sa internacionalnom karijerom.
 
Puzla ove priče koju nikako ne smijemo zaboraviti staviti na njeno mjesto su mlađe selekcije našeg kluba. Tokom posljednje dvije decenije i jače, pionirke i kadetkinje ŽKK RMU Banovića bilježe nevjerovatne uspjehe. Skoro da nema djevojčice koja je igrala u ovim selekcijama da nema bar jednu medalju, a one koje su se duže zadržale u sportu, imaju cijele kolekcije. Naše pionirke su aktuelne državne prvakinje.
 
Djevojke, stručni štab i uprava kluba i dalje grabe prema uspjesima – ovaj put na regionalnom i domaćem terenu, u WABA ligi i Premier ligi BiH za žene.

Generalni sponzor kluba