Novosti

Orlice i Banovićanke izborile finale Kupa BiH (FOTO)

Polufinalni dio završnice Kupa BiH za košarkašice odigran je danas u Banovićima. Snage su odmjerile ekipe Play Offa i Orlova, a uspješnije su bile Banalučanke. Semafor je na kraju utakmice  pokazao 60:63. [gallery columns="4" link="file" size="full"...

Prvenstvo BiH

O klubu

Za nepune četiri i po decenije postojanja, kroz naš klub je prošlo stotine djevojčica i djevojaka. Neke su samo prošle kroz ovu priču, a neke su se zadržale godinama, odrastale s košarkaškom loptom, gradile sportski lifestyle i na kraju ili odlazile u veće klubove u državi, regionu i Europi ili se opraštale od košarke sa suzama u očima.
Od sredine 90-tih, do dana današnjeg, svake sezone igrali smo u društvu najboljih timova. Bilo je sezona kada smo se borili za opstanak i kada su drugi timovi u utakmicama sa nama popravljali svoju koš razliku, sezona kada smo se lavovski borili, a nismo imali snage za uspjehe, a doživjeli smo i da sjednemo na sam tron bh. ženske košarke. Mi smo jedna šarolika sportska priča s tradicijom, priča koja bez obzira na sve zaplete i rasplete i dalje traje.