Prva utakmica u okviru domaćeg prvenstva BiH nakon praznične pauze, košarkašice Banovića vodi u Zenicu. Utakmicu protiv KŽK Čelik Subor igraju u ponedjeljak, 21. januara od 18 sati na „C“ terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Gošće su apsolutne favoritkinje u susretu protiv zeničkog tima – ovosezonskog povratnika u društvo najboljih ženskih košarkaških klubova BiH. Iz njihovog tabora su, za lokalne medije, objasnili da nisu mogli adekvatno da se spreme za drugi dio sezone zbog zauzetosti terena u Areni, ali da će ipak dati sve od sebe da ostanu u takmičenju, ali i da pruže jak otpor Banovićankama u utakmici 8.kola Prvenstva.

S druge strane, ekipa ŽKK RMU Banovići dobro je iskoristila pauzu, pa je potpuno spremna za drugi dio sezone. Iako svjestan kvaliteta svog tima, trener Goran Jurčenko ne potcijenjuje protivnika.

Ekipa čelika je spoj mlađih i starijih, iskusnijih igračica, koja ove godine, kada se vratila u prvu ligu, pokušava da na domaćem terenu pokaže svoju dominaciju i snagu. Mi imamo puno kvalitetniju ekipu i samo ako krenemo sa stopostotnim pristupom koji je zahtijevam od svojih igračica nećemo imti problema da dođemo do nove pobjede”, rekao je Jurčenko uoči utakmice protiv Čelika.