Mlađe kategorije

Sport u seniorskoj kategoriji inače privlači najviše pažnje, ali uspjesi u seniorskoj kategoriji ne bi mogli da se dese bez uspješnog toka razvoja sportista kroz pionirske, kadetske i juniorske selekcije.

U upravi i stručnom štabu ŽKK RMU Banovići to jako dobro znaju i aktivno i vrijedno rade sa djevojčicama kako bi prvi tim sutra imao dostojne nasljednice.

Škola košarke ŽKK RMU Banovići broji preko 100 djevojčica, koje kroz različite grupe uče prve korakte na terenu, stiču rutinu i postaju košarkašice. Mnoge od njih uspješne još u najmlađim kategorijama. Godinama unazad škola košarke aktuelnog prvaka BiH odgaja sportistkinje, pa se mogu pohvaliti i djevojkama koje danas igraju širom BiH, regiona i Europe.

Mlađe selekcije ŽKK RMU Banovići godinama donose medalje sa državnih takmičenja. Osim toga, okosnica su školskih reprezentacija s kojima su često osvajale najsjajnija odličja na Malim olimpijskim igrama, gdje su se takmičile sa ekipama iz škola iz cijele BiH.

Mlade košarkašice ŽKK RMU Banovići, aktuelne su prvakinje BiH u pionirskoj kategoriji, a kadetska selekcija koju čine djevojke do 15 godina uspješno se takmiče u regionalnoj WABA U17 ligi. Nekoliko košarkašica iz mlađih kategorija standardne su u postavi prvog tima svog kluba.

Ukoliko želite da vaša kćerka postane dio ove velike košarkaške porodice, za više informacija kontaktirajte trenericu Jasnu Sliško putem maila jasna.slisko@zkkrmubanovici.ba ili na broj telefona 060 34 16 203.