Dana 23.10.2020. godine supertalentovana 13-godišnja reprezentativka Bosne i Hercegovine Milica Dragičević iz Zvornika potpisala je svoj prvi ugovor i to za ŽKK ,,RMU BANOVIĆI”.

Njezine igre u protekloj sezoni primjetila je predsjednica, te trener svih omladinskih selekcija ŽKK ,,RMU BANOVIĆI” Jasna Sliško koja je kao selektor pionirske reprezentacije Bosne i Hercegovine pratila razvoj i sam košarkaški napredak Milice Dragičević.

-Jeste, danas je poseban i veliki dan za naš kolektiv jer prvi put u historiji kluba potpisujemo jedan profesionalni ugovor za igračicu koja ima 13 godina i koja će u našem kolektivu ostati do svog punoljetstva, a po mogućnosti i nakon toga.

Raduje me činjenica da je u našem kolektivu igračica za koju su se otimali mnogi veliki klubovi kako Bosne i Hercegovine tako i susjedne nam zemlje Srbije, te Mađarske odakle znamo da dolaze mnogi euroligaški klubovi.
Milica će imati priliku da napreduje,radi i uživa sa svojim vršnjakinjama te svakako svojim igrama plijeni čitavom Bosnom i Hercegovinom i šire istakla je Jasna Sliško te nastavila…

Školovanje će nastaviti u našem gradu, gdje će imati sve što joj je potrebno za ono najvažnije u životu, a to su ljubav i podrška koji su sastavni dio ovog kolektiva.

U pitanju je veliki talenat i svakako da joj je mjesto u trostrukom prvaku države (seniorski tim).
Treba biti rame uz rame sa prvakinjama Bosne i Hercegovine u pionirskoj te kadetskoj selekciji.

Poželit ću joj toplu dobrodošlicu u Banoviće, u sportski i rudnički grad, gdje se poštuje i cijeni razvoj i napredak sporta. Njezine nastupe očekujem već u narednim utakmicama seniorskog tima, te se zahvaljujem treneru Milice Dragičević Deanu Gajiću (ŽKK,,Zvornik Basket”) što je odabrao upravo nas za usavršavanje ovog bisera i naravno veliki izazov je bio pred samim roditeljima, veliko im hvala istakla je predsjednica ŽKK,,RMU BANOVIĆI” Jasna Sliško.

-Svi smo zadovoljni što je Milica došla u naš kolektiv. O njoj mogu reći da ima veliki potencijal, da već sada ima zavidnu tehniku i biće pojačanje za sve naše selekcije, istakao je trener seniorskog tima Slaviša Ožegović.

– ŽKK ,,RMU BANOVIĆI” posjeduje najbolje uslove za Milicin dalji razvoj i napredak. Radi se o ozbiljnom klubu, višegodišnjem prvaku BIH, učesniku WABA lige i klubu koji se nalazi na sat vremena od Zvornika, što je bilo mnogo bitno jer Milica ima samo 13 godina, istakli su roditelji Milice Darko te Milijana Dragičević.

-Od srca se zahvaljujem na ukazanoj prilici i šansi koju ste mi pruzili s iskrenom nadom da će me ovo novo iskustvo u radu sa Vašim klubom još bolje formirati kao kosarkasicu ali pre svega kao čoveka. Radujem se unaprijed što ću imati priliku da saradjujem sa vrhunskim trenerima i pokušat ću da dam sve od sebe nebi li ispunila Vaša očekivanja. Košarka je za mene više od sporta, vječna ljubav prema lopti i terenu i imam izuzetnu želju da se pokažem i dokažem i dalje kao čovjek i igrač u toj igri. S poštovanjem riječi su mlade Milica Dragičević.

(FOTO: Kukić Ermin / www.zkkrmubanovici.ba)