Tridesetak djevojčica trenira 3 puta dnevno sa trenericom Jasnom Sliško i trenerom seniorske ekipe RMU Banovića Slavišom Ožegovićem, koji je bio i selektor ženske juniorske reprezentacije BiH 2018 i 2019 godine. Djevojčice i staff su smješteni u hotelu Zlača.

Ovo je prvi kamp našeg kolektiva pod nazivom:
Prvi ljetni kamp ,,ZLAČA 2020”
Period trajanja: 06.07.-11.07.2020.
Trajat će 6 dana sa oko 15 treninga i mnogo drugih zanimacija.

“Naravno,svaki početak je težak pa tako i ovaj jer okolnosti u kojima sam krenula sa organizacijom nisu uobičajene s obzirom na situaciju koja vlada svijetom a to je COVID 19. U mjesecu aprila sam krenula sa planovima za pomenuti kamp u nadi da ćemo se danas naći upravo gdje jesmo a to je Zlača. Zlača je prelijepo izletište u podnožju planine Konjuh,udaljena svega 10tak kilometara od Općine Banovići.

Da bi došli na ovaj kamp trebala nam je saglasnost roditelja radi već pomenute situacije. Saglasnost nadležnih institucija i slično. Da bi ispoštovali sve mjere,na kampu borave samo djevojčice iz Banovića tačnije njih 30 uzrasta od 9-14 godina.

Tih 30 djevojčica podijeljeno je u dvije grupe ,treniraju 3 puta dnevno i imaju po tri obroka sa svim potrebnim sportskim dodacima u ishrani.

Drago mi je da se kamp održava na našim prostorima s obzirom da sam u prethodne dvije godine s djevojčicama boravila u Neumu i planini Bjelašnica kraseći druga mjesta a ne koristeću svoje. Jako sam ponosna da smo na Tuzlanskom kantonu jedni od rijetkih koji organizuju jedan kamp u gradu iz kojeg dolaze. Raduje me činjenica da su roditelji svjesni odgovornosti u kojim okolnostima su pustili svoju djecu.Znači da mi vjeruju štoz se tiče brige o njihovim najdražim i naravno da će njihovo dijete steći još jedan viši nivo košarke.

Na kampu mi pomaže trener seniorskom tima ŽKK,,RMU BANOVIĆI” gospodin Slaviša Ožegović koji tehnički koriguje drugu grupu odnosno djevojčice od 12 god.
Jako mi znači njegova pomoć kao i znanje s obzirom da se trener Slaviša našao rame uz rame sa selektorom ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine,bio je selektor ženske juniroske reprezentacije i naravno trenutni osvajač duple krune u sezoni 2019/20(kup i prvenstvo BIH).
Hvala mu na tome!

Svima bi poželila da dodju u Banoviće i da vide atmosferu u kojim radi naših 100 djevojčica.Banovići su malo mjesto koji broji nekih 20.000 stanovnika i naravno da svaki uspjeh krasi ovo mjesto što je meni kao treneru i organizatoru svih manifestacija ovog kolektiva jako bitno. Šteta je da na Tuzlanskom kantonu ne postoji ženska košarka s obzirom da gradovi broje preko 100-200 hiljada stanovnika a u svojim kolektivima nemaju ni 30 curica. Šteta!

Za kraj bi se zahvalila svima koji su podržali ovaj mali projekat,podržali moju djecu,podržali nas i sve što radimo.
Djeca su bogatstvo svijeta.”