Sportska dvorana Banovići  ovog vikenda je mjesto gdje će se igrati čak 5 utakmica. ŽKK RMU Banovići ugostiće ekipu Brčanke u okviru 9. kola Prvenstva BiH, danas od 18 sati, a sutra (nedjelja) igra se 4. krug doigravanja WABA U17 lige. Banovićke kadetkinje igraće protiv ljubljanske Ilirije, Ježice i crnogorskog Lovćena.

Prvotimke igraju jednu od najzanimljivijih utakmica u ovom kolu, budući da je ekipa Brčanke na samom početku sezone pokazala ambicije za dobre rezultate ove godine. Da su domaće igračice favoritkinje, neskromno potvrđuje i njihov trener Goran Jurčenko.

“I u ovoj utakmici mi smo favoriti, pa se ne dovodi u pitanje moja prognoza, svakako očekujem da ćemo pobijediti. Mada, mislim da će ovo biti solidna utakmica za publiku u Banovićima, koju nećemo dobiti sa previsokom razlikom, jer je ekipa Brčanke mlada i perspektivna, siguran sam da će dati sve od sebe da nam pruže jak otpor“, rekao je Jurčenko.

Kadetkinje ŽKK RMU Banovići su šestoplasirane u grupi A WABA U17 ligi, sa 3 pobjede i 2 poraza. Važno je napomenuti da su igračice u ovoj ekipi mlađe od svojih protivnica u ligi, ali da se odlično nose sa njima.

Ove nedjelje, ugostiće 3 ekipe i to prema sljedećem rasporedu:

10h // ŽKK RMU Banovići – ZDK Ilirija

12h // ŽKK Lovćen – ZDK Ježica

14h // ŽKK Lovćen – ZDK Ilirija

16h // ŽKK Rmu Banovići – ZDK Ježica

Nastup u WABA ligi za mlađe igračice je ogromno iskustvo, koje će svakako doprinijeti njihovom košarkaškom razvoju. Zato podržite ove mlade djevojke i budite na tribinama u SD Banovići u nedjelju“, poručuju iz ŽKK RMU Banovići.