U utakmici 7. kola WABA lige, koja je odigrana u Banovićima, domaće košarkašice su izgubile od Crvene zvezde rezultatom 77:92.

Prvo poluvrijeme gošće su izdominirale, a semafor je pokazivao 35:56. Ali, Banovićanke su se trgnule u trećem periodu i postignuvši 21 poen naspram Zvezdinih 14. Do kraja utakmice rezultat se „lomio“, a domaće košarkašice su napravile niz grešaka, što ih je koštalo povoljnijeg krajnjeg  rezultata.

„Zadovoljan sam što smo pokazali zube u trećoj četvrtini i da možemo igrati protiv jedne ovakve ekipe. Međutim bili smo u grču cijelo prvo poluvrijeme, imali smo mnogo izgubljenih lopti, što se evo iz utakmice u utakmicu pokazuje kao naša najveća mana i što nas košta pobjeda u malo jačim utakmicama. Ekipi Crvene zvezde čestitam na pobjedi, fer i korektnoj igri“, rekao je treber Banovićanki Goran Jurčenko.

Iz utakmice u utakmicu, Nikolina Zubac igra odlično. I u ovoj utakmici postigla je double double učinak sa 25 poena i 11 skokova, dok je sjajna Dušanić ostvarila triple double sa 13 poena,  12 asistencija i 10 skokova.

Među gošćama najbolja je bila Mina Đorđević, sa postignutih 24 poena, a pratila ju je Aleksandra Katanić sa 18 poena i 6 asistencija.

Zvezdin trener nije mogao da ne bude zadovoljan igrom svojih igračica, ali je ipak istaknuo manu.

„Ove  sezone je praksa da domaćin odigra prvo poluvrijeme lošije, ali zato u drugom pokaže karakter. Ekipa Banovića je odlična, imaju taj karakter i ne predaju se do kraja, što je jako dobro. Bez obzir na rezultat, sve vrijeme ova utakmica je bila neizvjesna. Bili smo u potencijaloj opasnosti dug period, trebalo je da domaća ekipa da dvije trojke, da mi promašimo neki šut i vrlo lako smo mogli izgubiti. Moja ekipa je nešto kvalitetnija, ali mlada i još mora naučiti kako da privode utakmice kraju“, rekao je trener Crvene zvezde Dragan Vuković.

Ovom utakmicom završen je prvi dio WABA lige za Banovićanke. Naredne sedmice, u četvrtak, 20. decembra igraju ponovo na domaćem terenu, gdje dočekuju podgoričku Budućnost.