Banovićanke su i u 8. kolu nastavile niz pobjeda i dodale zenički Čelik na listu timova koje su pobijedile sa visokom razlikom. Bile su nadmoćne nad domaćim timom, pa je semafor na kraju pokazao 27:102.

Domaće košarkašice niti u jednoj četvrtini nisu postigle dvocifren broj poena (8:20/6:28/9:27/4:27). Iz minute u minutu prednost gošći se povećavala, da bi meč završile sa nevjerovatnih 75 poena prednosti.

Sve djevojke iz oba rostera su nastupile u večerašnjoj utakmici, a sve Jurčenkove igračice su se i upisale u listu strijelaca. Ovo je još jedna potvrda da šef stručnog štaba prvakinja naše zemlje koristi domaće prvenstvo da mlađim igračicama povjeri minutažu, a da one to dobro koriste.

Najbolja u pobjednićkoj ekipi bila je Danira Musić sa postignutih 18 poena i 6 skokova za samo 20 minuta na parketu. Od igračica sa klupe istakle su se Naida Glotić sa pogođenih 14 poena i mlada Dajana Ibrić koja je upisala 10 poena i 2 skoka za 11 minuta igre.

U Čeliku su najbolje bile Ajla Selimović sa 8 i Aida Ćorović sa 7 postignutih poena, te po 4 uhvaćene lopte pod koševima.

U narednom kolu domaćeg prvenstva Banovićanke na domaćem terenu dočekuju ekipu Brčanke 26. januara (subota), a prije toga, također kod kuće, odmjeriće snage sa bugarskom Montanom 2003 i to u četvrtak, 24. januara.

Foto: zenicablog.com