Sinoć je u Olimpijskom muzeju u Sarajevu održan 8. Izbor sportiste godine, prema izboru krovne sportske organizacije u našoj zemlji – Olimpijskog komiteta BiH.

Priznanja su dodijeljena u 9 kategorija. Osim glavne nagrade za sportistu godine, dodijeljena su priznanja za najbolje sportiste u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj kategoriji, u muškoj i ženskoj konkurenciji, za najboljeg trenera, najbolji sportski klub, najuspješniju reprezentaciju, promociju sporta i olimpijskih vrijednosti, medijsku podršku, te nekoliko specijalnih priznanja OK BiH.

Nagrada Sportista godine pripala je Larisi Cerić.

Košarkašice ŽKK RMU Banovići i stručni štab, skupa sa upravom kluba u posljednjih nekoliko godina napravili su historijske uspjehe. Struka je priznala sve što su uspjeli napraviti, s posebnim naglaskom na fenomenalni omjer pobjeda i poraza od 27:0 u sezoni 2017/2018.

Čast je bilo čuti ime našeg kluba među najboljim sportskim kolektivima, a posebno zadovoljstvo čuti ga kao ime najboljeg u cijeloj državi”, kazalo je predsjednik ŽKK RMU Banovići, gospodin Zijad Bećić.