Ovog vikenda košarkašice igraju 10.kolo prvenstva BiH.

Jedina dva neporažena tima, sastaju se u Banja Luci. Utakmica između Orlova i Banovića igra se u SD Obilićevo u subotu od 20 sati.

Obje ekipe će, sigurno, dati sve od sebe da sačuvaju 0 u statističkoj rubrici u kojoj stoje porazi. Za sada imaju jednak broj bodova, sve pobjede, veliku motivaciju i ambiciju. Jedino što Banovićanke čini favoritkinjama i što im daje pravo na optimizam jeste koš razlika, koja je na njihovoj strani.

Orlovi su svakako ekipa za respekt. Mislim da smo mi za koju nijansu kvalitetniji i da ćemo uspjeti ostati neporaženi. Idemo u Banja Luku, gdje nas, siguran sam, čeka teška utakmica“, rekao je trener Banovićanki Goran Jurčenko

Optimizam vlada i među Orlicama.

Sutra je velika utakmica. Mi i Banovići smo jedine neporažene ekipe i vjerujem da će da bude zanimljivo. Mogu da kažem da vjerujem u svoju ekipu i da ćemo da pružimo veliku borbu. Banovići su favoriti, ali mi treba da razmišljamo o našoj igri i kako da odigramo najbolje što možemo, kao tim“, rekla je jedna od najboljih igračica Orlova Nataša Šobot.

U okviru 10. kola Prvenstva BiH za košarkašice, igraju i Jedinstvo i Mladi Krajišnik, Čelik i Sloboda, Brčanka i Rudar Sport, te Željezničar i Leotar.