2 košarkašice našeg kolektiva našle su se na spisku selektora ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Fiba EuroBasket 2022 godine.

To su Dženita Kahvedžić i Jovana Marković.

Dženita zbog životne egzistenije,svog zaposlenja u državnoj instituciji neće prisustvovati samim kvalifikacijama dok će se Jovana Marković odazvati uz sve unaprijed preuzete obaveze što se tiče pandemiološke situacije.
Testiranje PCR testom 3X te strogo poštivanje samog kontakta sa bilo kime uoči samog odlaska u Sarajevo-nedjelja 08.11.2020.godine.

Ovom prilikom se zahvaljujemo selektoru ženske reprezentacije gospodinu Goranu Loji,njegovim saradnicima na samom pozivu našim djevojkama.

KSBIH čestitamo na izvanrednoj organizaciji kako za žene tako i muškarce u kvalifikacijama za EuroBasket 2022. godine koji će se održati u Sarajevu te u ovim veoma teškim uslovima obezbjede sve potrebne uslove za održavanje te sam dolazak velike Rusije,Švicarske,Estonije,Bugarske,Latvije…

Našim zmajevima i zmajicama želimo mnogo sreće i uspjeha te da ih prati dobro zdravlje kako u Bosni i Hercegovini tako i u zemljama gdje profesiolno rade ono što zaista vole.