U borbi za finale sastali smo se sa domaćinom ekipom StartZ Tuzla gdje smo poraženi rezultatom 80:61 (24:06;27:20;18:18;11:17).
Ekipi StartZ i ovim putem javno čestitamo i želimo puno uspjeha u nastavku kadetskog takmičenja. Današnji susret smo odigrali sa 2 godine starijim protivnicama od naših djevojčica koje su se lavovski borile do posljednjeh daha. Utakmica je tekla u ne baš svakodnevnom viđenju. Svi koji već dovoljno poznaju našu Milicu Dragičević poznaju i njezine košarkaške kvalitete,te sa sigurnošću ko god je tu 13-godišnju djevojčicu vidio samo je rekao da takav talenat u BIH nije viđen. Naime, u 4 minuti današnjeg susreta Milici Dragičević su dosudjene 3 lične greške,tako da je u ostatku od 36 minuta susreta Milica kao duh igrala odbranu(znači nikako) . Iako znamo o kakvim fizičkim predispozicijama se radi kod ove djevojčice,i kada je čuva 5 igrača na terenu,5 protivničkih igrača na njoj je dosudjeno tek 13 faula.
A danas je Milica takodje briljira sa nevjerovatnih 41 poenom u utakmici protiv ekipe StartZ Tuzla.
Smatramo da BIH,te ekipe ma o kojoj se radilo trebaju biti sretne i ponosne zajedno s nama ako neki kolektiv posjeduje jedan biser kao što je ovo dijete od 13 godina. Da se isti talenat ne ,,MATIRA” na utakmicama o kakvoj se selekciji radilo i o kakvom takmičenju je riječ. Djeca treba da se takmiče i da uživaju. Da gube i pobjedjuju. Da rastu i razvijaju se s loptom. Da pokažu šta znaju,da bi sutra naša BIH ponosno izvela svoje reprezentativne selekcije. Remizirat ćemo i ova 3 turnira Tuzlanskog kantona. Naime,naš kolektiv je jedini kolektiv na Tuzlankom kantonu koji je prijavio sve takmičarske selekcije LIGE MLADIH Bosne i Hercegovine. Juniorke-2003 godište i mladje.
Kadetkinje-2005 godište i mladje(mi smo nastupali sa 2007 godištem)
Pionirke-2007 godište i mladje
Pionirke i juniorke su savladale ekipe iz Tuzle,ekipe Tuzlanskog Jedinstva i ekipe StartZ Tuzla.
Direktni smo učesnici završnice Federalnog takmičenja Lige Mladih Bosne i Hercegovine ,odakle će se najbolje 3 ekipe plasirati na Državno takmičenje BIH.
S ponosom koračamo ka vrhu sa 3 od 4 selekcije najtrofejnijeg Banovićkog kolektiva.
Čestitamo našim djevojčicama i želimo mnogo uspjeha u daljnjem takmičenju koje nas čeka krajem 6 mjeseca.
Čestitamo našoj Milici koja je u 3 utakmice(pionirke,kadetkinje) postigla nevjerovatnih 116 poena.
Čestitamo čitavoj pionirskoj ,kadetskoj ekipi,svim djevojčicama bez kojih niti jedan rezultat nebi bio moguć.
Čestitamo našim juniorkama koje su već dostigle 2 zlatna odličja sa državnih takmičenja koje su danas oslonac našim mladjim selekcijama.
Čestitamo treneru svih selekcija ŽKK,,RMU BANOVIĆI” Jasni Sliško koja već 6 godina uspješno sa svojim djevojčicama ide ka vrhu najboljih u Bosni i Hercegovini.