Odigrana je posljednja utakmica prvog kola Prvenstva BiH za košarkašice. ŽKK RMU Banovići upisao je ubjedljivu pobjedu protiv tuzlanskog Jedinstva rezultatom 50:114.

Rezultat i izjava trenera domaće ekipe nakon utakmice dovoljno govore kolike su favoritkinje u ovom meču bile košarkašice iz Banovića.

Očekivali smo da ćemo izgubiti. Ekipa Banovića je izuzetno jaka, igraju na dva fronta, tako da je razlika mogla da bude kolika god su oni htjeli da bude. U našem timu su skoro sve djevojke juniorke, osim Roglić koja je iskusnija. Osim toga nama je ovo prva utakmica, oni su već uveliko u igračkom ritmu tako da nismo mislili da možemo napraviti neko posebno iznenađenje“, rekao je trener Jedinstva Mirza Oštraković i čestitao pobjedničkoj ekipi.

Tokom cijele utakmice gošće su imale prednost koja se samo povećavala kako je odmicala utakmica. Najbolja u pobjedničkoj ekipi je bila Zubac, sa postigutih 26 poena i 9 skokova. Osim nje istakle su se i Jozić sa 18 i Lačić da 16 upisanih poena, ali i Ikanović Dž. koja je asistirala čak 10 puta.

Među igračicama Jedinstva, 12 poena je postigla Dedić. Roglić je upisala 8 poena i 11 skokova. 

Trener pobjedničke ekipe ne može a da ne bude zadovoljan postignutim rezultatom, ali smatra da nema posebnog razloga za slavlje.

Čestitam mojim igračicama, mada Jedinstvo je jedna perspektivna, mlada i neiskusna ekipa, tako da ovaj rezultat nije nikakvo mjerilo. Mi ćemo svoju snagu pokazati protiv ekipa kao što su Orlovi i Play Off, rekao je Jurčenko nakon utakmice.

Banovićanke u drugom kolu na domaćem terenu dočekuju ekipu Mladog Krajišnika, a Tuzlanke putuju u goste ugljevičkom Rudar Sportu.