Treće kolo WABA lige donijelo je još jedan poraz jedinim bh.predstavnicama u tom takmičenju. Košarkašice ŽKK RMU Banovići poražene su od bugarske Montane 2003 na gostujućem terenu rezultatom 98:86.

Banovićanke su odlično otvorile utakmicu i završile prvu četvrtinu sa 4 poena prednosti, dok se već do poluvremena situacija blago okrenula u korist domaćih košarkašica. Nakon odmora, Bugarke su uhvatile tempo i faktički riješile utakmicu u trećem periodu, kada su zahvaljujući raspoloženoj Ivanovoj postigle 30, naspram 22 poena Banovićanki.

Bh.tim je imao problema s ličnim greškama od samog početka utakmice. Osim toga, hendikep je svakako bio i izostanak trenera Jurčenka sa klupe.

Kako je trener Petrović istaknuto prije utakmice, bila ja ovo teška utakmica za Banovićanke, a najbolje i u takvoj situaciji bile su Nikolina Zubac sa postignutih 26 i Latinka Dušanić sa 22 poena. Naida Glotić je upisala 9 skokova.

U domaćoj ekipi briljirala je Ivanova sa 28 pogođenih poena, 6 asistencija i 6 skokova.

Četvrto kolo u Banoviće dovodi zagrebačku Trešnjevku, u srijedu 24. oktobra. Utakmica će se igrati u SKC Banovići, od 18:30h.