Sezonu 2018/2019 košarkašice ŽKK RMU Banovići su započele s velikim ambicijama, nastupajući uporedo u regionalnoj WABA ligi i braneći duplu krunu iz prethodne sezone u domaćem prvenstvu.

Pojačale su se sa četiri nove igračice, ali je stručni štab kroz prvih pet kola WABA lige uvidio potrebu za dovođenjem još jedne i to na poziciji centra.

Izbor je ”pao” na staru-novu igračicu tima iz Banovića, koja je ogroman doprinos dala i u osvajanju duple krune u prošloj sezoni. Emina Demirović pojačat će reket prvakinja naše zemlje, iako se na kraju prošle sezone zvanično oprostila od aktivnog igranja košarke.

”Ni jedan sportista ne može reći definitivno zbogom sportu, pa tako ni ja. Uvijek će postojati bar ono 1% želje da se vratiš. U mom slučaju trener je ”dežurni krivac” mog povratka”, rekla je Demirović.

Šef stručnog štaba ŽKK RMU Banovići, Goran Jurčenko ne krije zadovoljstvo što je kod Demirović presudilo ovih 1%.

”Tokom odigranih prvih partija u WABA ligi, očigledno je bilo da nam nedostaje jedna dobra petica u reketu. Zubac, Musić i Glotić dobro pokrivaju tu poziciju, ali su one timu potrebnije u nekim drugim kombinacijama. Demirović je naša stara igračica, sa velikim iskustvom, koja je prošle sezone odigrala fantastično i sretan sam da je pristala vratiti se u naš tim i nakon zvaničog opraštanja od igračke karijere”, rekao je Jurčenko.

Prema riječima Emine Demirović, izazov koji predstavlja takmičenje u WABA ligi je veoma primamljiv.

”Ekipa Banovića je definitivno najdominatnija u našoj ligi. Kažem ovo ne potcjenjujući, ni jednog momenta, bilo koju od ekipa u takmičenju. S obzirom da ovaj tim prvi put nastupa u WABA ligi i da je došlo do promjena, po pitanju klubova učesnika, mišljenja sam da treba da imaju bolju poziciju na tabeli od ove trenutne. Na nagovor trenera Jurčenka, vratila sam se isključivo da bi pomogla mojoj ekipi da ostvari što bolji plasman. Nadam se da ćemo i taj zajednički cilj zajedno ostvariti”, zaključuje novo pojačanje Banovićanki.

Prvi povratnički nastup, Demirović će imati u utorak, 27. novembra, kada Banovićanke na svom terenu dočekuju prvkinje Bugarske, ekipu BK Beroe.