ŽKK RMU BANOVIĆI

Dobrodošli na zvaničnu web stranicu ŽKK RMU BANOVIĆI, aktuelnih prvakinja BiH i osvajačica KUP-a BiH.

Za četiri i po decenije postojanja, kroz naš klub je prošlo stotine djevojčica i djevojaka. Neke su samo prošle kroz ovu priču, a neke su se zadržale godinama, odrastale s košarkaškom loptom, gradile sportski lifestyle i na kraju ili odlazile u veće klubove u državi, regionu i Europi ili se opraštale od košarke sa suzama u očima.

RMU BANOVIĆI

Prvenstvo BiH

PosTeamBODWL
1OKK Feniks23111
2ŽKK Orlovi21101
221101
4KŽK Čelik Subor2084
4ŽKK Play Off2084
6ŽKK Mladi Krajišnik1866
7ŽKK Jedinstvo Dženex1765
7ŽKK Leotar 031765
9KK Jumper14210
9ŽKK Brčanka1446
11ŽKK Konjic13111
12ŽKK Igman12110
12ŽKK Rudar Sport12110

 

Novosti

Rutinska pobjeda Banovićanki u kantonalnom derbiju

Aktuelne prvakinje i osvajačice Kupa BiH, košarkašice RMU Banovića, na svom parketu su večeras savladale kantonalnog rivala iz Tuzle, košarkašice Jedinstva Dženex. Banovićanke su slavile sa 38 poena prednosti i apsolutno opravdale ulogu favoritkinja. Tuzlanke su se...

Novogodišnja čestitka ŽKK RMU Banovići

2020.-tu godinu ispraćamo sa osmijehom, ne zato što smo bili najbolji na svim nivoima nego zato što su svi oko nas, nama bitni živi i zdravi, što su zadržali osmijehe na licu uprkos svim nevoljama koje su nas zadesile u ovoj veoma teškoj godini. Krećemo od mjeseca...

Generalni sponzor

Sponzori

O klubu

Za nepune četiri i po decenije postojanja, kroz naš klub je prošlo stotine djevojčica i djevojaka. Neke su samo prošle kroz ovu priču, a neke su se zadržale godinama, odrastale s košarkaškom loptom, gradile sportski lifestyle i na kraju ili odlazile u veće klubove u državi, regionu i Europi ili se opraštale od košarke sa suzama u očima.
Od sredine 90-tih, do dana današnjeg, svake sezone igrali smo u društvu najboljih timova. Bilo je sezona kada smo se borili za opstanak i kada su drugi timovi u utakmicama sa nama popravljali svoju koš razliku, sezona kada smo se lavovski borili, a nismo imali snage za uspjehe, a doživjeli smo i da sjednemo na sam tron bh. ženske košarke. Mi smo jedna šarolika sportska priča s tradicijom, priča koja bez obzira na sve zaplete i rasplete i dalje traje.