Prvakinje naše zemlje u 3. kolu bh.prvenstva za košarkašice idu u goste novajlijama u ovom takmičenju, ekipi Trebinja 03. Utakmica se igra u SD „Miloš Mrdić“, danas od 16:30 sati.

Trebinjke još nisu upisale svoju prvu pobjedu u najvišem rangu takmičenja. Pred ovom mladom ekipom je težak zadatak jer se na terenu trebaju suprotstaviti iskusnoj ekipi Banovićanki, koje su u prve dvije prvenstvene utakmice protivničke koševe napunile sa 205 poena.

Budući da su košarkašice ŽKK RMU Banovići apsolutne favoritkinje ove sezone, njihov trener ni najmanje ne sumnja u pobjedu u Trebinju.

Uz dužno poštovanje prema ekipi iz Trebinja i njihovom treneru koji jako dobro radi svoj posao, mislim da naša pobjeda na njihovom terenu uopšte nije upitna. I ovu utakmicu ću iskoristiti da minutažu podijelim mlađim igračicama kojima su neophodne utakmice „u nogama“, kako bi mogle dati značajan doprinos timu u jačim utakmicama i onim koje igramo u WABA ligi“, rekao je uoči odlaska u Trebinje Goran Jurčenko.

Osim susreta u najjužnijem gradu naše zemlje, u ovom kolu utakmice će odigrati i Orlovi i Čelik, Željo i Play Off, Jedinstvo i Sloboda, te Mladi Krajišnik i Rudar.